Actualiteit

Fietsers zijn een gevaar op de weg!

Houden fietsers echt zo weinig rekening met de wegcode ? Het antwoord is positief volgens een recente enquête van Opinionway in opdracht van de Franse verzekeraar MMA. Dit nieuws in verontrustend want bij onze zuiderburen zijn er bijna 25 miljoen mensen die regelmatig op de fiets stappen!

| Gepubliceerd op 3 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Uit dit onderzoek komen heel bizarre resultaten naar voor. Zo blijkt dat 77% van de ondervraagde personen toegeven dat ze op de fiets meer risico’s nemen dan in de auto en dat 33% op twee wielen minder strikt de verkeersregels volgen.

Hun fouten? Maar liefst 88% van de ondervraagde personen geeft zonder schroom te toe minstens één overtreding op de fiets te hebben begaan: 71% van hen geeft toe op de voetpaden te rijden, 49% rijdt in de verboden richting, 47% is onderweg zonder verlichting, 44% negeert stoptekens en 42% rijdt gewoon door het roodlicht. Maar het meest verontrustende in deze enquête is dat 44% van de fietsers niet de indruk hebben dat ze een boete riskeren en niet denken andere weggebruikers in gevaar brengen. Toch vrezen heel wat fietsers dat een ongeval niet veraf is en 46% geeft toe dat ze er reeds één hadden.

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat de Belgische fietsers beter de wegcode volgen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon