Actualiteit

Ford Fiesta : nog steeds leider in zijn segment

Geschreven door Laurent Norro | 03/08/2015

Wat is volgens u de best verkochte stadswagen in Europa ? Mocht u denken dat het de Volkswagen Polo, de Peugeot 208, de Citroën C3 of de Renault Clio is, bent u eraan voor de moeite. Het juiste antwoord is immers de Ford Fiesta ! Het ziet er overigens naar uit dat deze auto ook in 2015 de meest populaire stadswagen in Europa zal blijven.

Gedurende de eerste zes maanden van dit jaar is de Fiesta het best verkopende model in het Europese B-segment (polyvalente stadswagens). Het merk met het blauwe ovaal heeft sinds januari al ruim 173.999 exemplaren verkocht van de vijfde generatie Fiesta. Dit is een bijzondere prestatie omdat het model al ouder is dan bepaalde concurrenten. Voor de Amerikaanse constructeur is dit uitstekend nieuws.

Voor Ford is dit een opsteker want de Fiesta stond ook al op nummer 1 in 2012, 2013 en 2014. Kortom, Ford heeft wat te vieren. Ook op de Amerikaanse thuismarkt gaat het de constructeur voor de wind want ook daar voert het merk de verkoopranking aan. Daar gaat het evenwel om de pick-up F-150.

Hoewel de Ford Fiesta in gans Europa scoort, dankt de wagen zijn leidersplaats vooral aan één bepaalde markt. In Groot Brittannië worden immers het grootst aantal Fiesta’s verkocht. Europees gezien staat de Ford Fiesta ook op de tweede plaats in de lijst van de best verkochte wagens over alle segmenten heen. De eerste plaats is daar weggelegd voor de Volkswagen Golf !

Welke stadswagen dacht u dat het best in de (Europese) markt lag ?

Trefwoorden

Lees ook