Actualiteit

Ford uitgeroepen tot de enige ethische constructeur

Wie zijn de meest ethische ondernemingen ter wereld ? Om hierop een antwoord te vinden, moeten we ons richten tot het Ethisphere Institute. Zij houden zich op mondiaal vlak bezig met het bepalen en het promoten van waarden en normen van ondernemingen. Elk jaar publiceert het instituut een lijst met de meest ethische ondernemingen ter wereld.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Op die lijst vinden we 132 ondernemingen uit liefst 50 verschillende industrietakken, verspreid over 21 landen en vijf continenten. Op deze lijst vinden we ook één autoconstructeur en dat is Ford die voor het zesde jaar op rij werd genomineerd.

Bij het overhandigen van de prijs stelde Bill Ford, de grote baas van het merk met het blauwe ovaal het volgende: “Deze mooie onderscheiding krijgen organisaties die werken zoals het hoort en elke dag opnieuw oordeelkundig wikken en wegen. Voor ons is ethisch ondernemen hetzelfde als een sociale verantwoordelijkheid opnemen. Op die manier willen we niet enkel waarden uitdragen maar willen we ook vernieuwen en zaken doen”. Het spreekt dat dergelijke uitlatingen hard zullen aankomen voor de pas ontslagen werknemers van Ford Genk.

Advertentie – lees hieronder verder

Om te zien wie de titel verdient, berekent het Ethisphere Institute een “Ethics Quotient” waarmee ze de prestaties van de verschillende organisaties op dit vlak kunnen evalueren. Op die manier kan het Ethisphere Institute punten toekennen in vijf verschillende domeinen : “normen en waarden” (35 %), “sociale verantwoordelijkheid” (20 %), “ethische cultuur” (20 %), “bestuur” (15 %) en “innovatie en reputatie” (10%).

Vindt u deze meetmethode om ethiek te evalueren geloofwaardig ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon