Actualiteit

Gepersonaliseerde kentekens worden eenvoudiger

Het is u wellicht al opgevallen dat u steeds vaker gepersonaliseerde nummerplaten ziet in het verkeer. Het is een trend die uit de States komt overgewaaid. Je hebt enerzijds bestuurders die willen opvallen maar ook bedrijven zien het als een extra reclamedrager. Het resultaat laat zich raden want op 31 maart 2015, precies een jaar na de introductie van het systeem, ontving de FOD Mobiliteit en Transport al ruim 7.020 aanvragen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Voor de overheid is het een groot succes want de opbrengst bedraagt 1.000 euro per kenteken. Om die reden wil de overheid de aanvraagprocedure versoepelen. Maandelijks ontvangen de diensten van de DIV gemiddeld 585 aanvragen.

Wie vandaag een leuk idee heeft voor zijn kenteken, kan de DIV contacteren om te weten of deze combinatie nog beschikbaar is. Als dat het geval is, kan je ter plekke een reservatieformulier invullen. Pas als het kenteken gevalideerd en betaald is, kan de aanvraag tot inschrijving van een voertuig officieel doorgaan.

Advertentie – lees hieronder verder

Het ministerie onderzoekt vandaag de mogelijkheden om deze procedure te vereenvoudigen. Men denkt bijvoorbeeld aan een online aanvraagprocedure. Het is de bedoeling om de aanvraag, de betaling en de validering van de cijfer- of lettercombinatie volledig te digitaliseren via een website. Laat ons hopen dat er snel en dergelijk systeem op poten wordt gesteld.

Ondervond u moeilijkheden bij de aanvraag van een gepersonaliseerd kenteken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon