Actualiteit

Gepersonaliseerde nummerplaten ontsnappen aan de radars

Als u een van de 10.000 houders bent van een gepersonaliseerd kenteken, zal de volgende informatie u niet ontgaan zijn. Heel wat radarinstallaties kunnen deze nummerplaten immers niet identificeren. Dat “goede nieuws”  werd steevast met een brede glimlach onthaald. Toch ben je met een dergelijke nummerplaat niet veilig voor alle radars in ons land…

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 26 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Het gaat enkel over de zogenaamde ANPR-camera’s met automatische nummerplaatherkenning die dit type kentekens niet kan lezen. Kortom, het loont nog steeds de moeite om de voet van het gaspedaal te halen voor een vaste radar.

Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer bevestigt het probleem. Peter Bruyninckx, een van de verantwoordelijken, stelt dat het probleem niet op korte termijn kan worden opgelost. In de pers stelde de woordvoerder het als volgt : “De software voor deze camera’s is geprogrammeerd om een aantal parameters te herkennen. De komst van de gepersonaliseerde nummerplaten is dus een bijkomende technische uitdaging.  Vandaag kennen we het probleem en we zullen onderzoeken hoe we het kunnen verhelpen.”

Advertentie – lees hieronder verder

Ook de Service Public Wallonie (SPW) erkent het probleem. Ze voegen er aan toe dat het niet alleen om “bepaalde gepersonaliseerde kentekens” gaat die niet dor het systeem worden herkend. De federale politie liet van haar kant weten dat ze een privébedrijf onder de arm hebben genomen om een software oplossing te vinden.

Gelooft u dat een dergelijke nummerplaat een handig instrument is om een PV te voorkomen? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon