Actualiteit

Golf GTE : een uitzonderlijke VW op het salon van Brussel

Geschreven door | 15/01/2015

Op het salon van Brussel is de Golf GTE een van de vedetten van de Volkswagen-stand. Hij werd vorig jaar op het salon van Genève onthuld en het is meteen de eerste plug-in hybrid voor de Duitse constructeur. Deze Golf zal vanaf maart in de showroom staan maar kan vanaf vandaag worden besteld. Met deze bijzondere Golf mikt Volkswagen zowel op particuliere klanten als op vlootbeheerders. Die laatsten hebben immers hun rekenmachine steeds in de aanslag.

Onder de motorkap van deze Golf, lepelt Volkswagen een viercilinder TSI met een longinhoud van 1,4 liter die 150 pk ontwikkelt. Die wordt aan een 102 pk krachtige elektromotor gekoppeld. Het gecumuleerde systeemvermogen bedraagt 204 pk wanneer beide motoren samenwerken. Dit potentieel verschaft de Golf bijzonder fraaie prestaties. De oefening van 0 tot 100 km/u klokt hij af in 7,6 seconden en hij haalt een top van 222 km/u.

Met een dergelijke wagen hebben we uiteraard vooral interesse voor de verbruikscijfers. De constructeur geeft aan dat je 50 km zuiver elektrisch kan rijden en dat het normverbruik amper 1,5 liter benzine per 100 km bedraagt (35 g CO2/km). Dergelijke cijfers doen zelfs de zuinigste diesels verbleken. Als je weet dat de gemiddelde Europese bestuurder amper 30 km per dag aflegt, kan je je afvragen of dit niet de ultieme elektrische auto is.

Gelooft u dat deze “plug-in hybride” technologie in de toekomst een alternatief wordt voor de vermaarde Volkswagen TDI’s ?

Trefwoorden

Lees ook