Actualiteit

Google verklaart oorlog aan putten in het wegdek

Geschreven door Laurent Norro | 28/08/2015

Als u vaak op weg bent, wordt u ongetwijfeld regelmatig geconfronteerd met putten in het wegdek.  Google heeft straks misschien wel een oplossing om automobilisten voor deze putten te behoeden. Google is niet van plan om de wegen te herstellen maar ze willen ons wel waarschuwen voor putten in het wegdek.

Google heeft de voorbije week een systeem laten brevetteren die bestuurders in staat stelt om putten te vermijden. Google wil uw navigatiesysteem linken aan een gecentraliseerde databank waarin alle onvolmaaktheden van het wegdek worden opgeslagen. Op die manier wil de Amerikaanse firma voorkomen dat u straks een band of een schokdemper stuk rijdt in een put.

Vandaag vergaart Google data en er zijn diverse bronnen maar het bedrijf wil voornamelijk informatie krijgen via vrijwilligers. De mate waarin een put al dan niet gevaarlijk is voor automobilisten wordt bepaald aan de hand van meetsensoren. Zo kan men de diepte van een put meten en er zijn diverse types sensoren of toestellen die dergelijke data kunnen genereren. Laptops en smartphones zijn hiervoor uitermate geschikt. De data die op deze manier wordt geoogst, wordt vervolgens naar Google gestuurd.

Het ziet er ook naar uit dat Google deze data in de toekomst kan integreren in het Google Maps-systeem. De firma zou het systeem vandaag al testen maar het is nog niet duidelijk hoe men deze theoretische data in de praktijk kan gebruiken.

Gelooft u dat deze technologie bandenschade in de toekomst kan voorkomen ?

 

 

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's