Actualiteit

Gratis je Tesla levenslang opladen doe je voortaan hier!

Geschreven door | 06/08/2014

Tesla is een eigenzinnige speler op de nog kleine markt van de elektrische voertuigen. De constructeur gaat verder met de uitbouw van bijzonder snelle laadpunten in Europa. De eerste dergelijke Supercharger werd zopas bij hotel Van der Valk (Nijvel Zuid) in gebruik genomen.

De lader staat op de parking van het hotel, vlak aan de oprit van de Brusselse Ring, op een boogscheut van onze hoofdstad. Het is de eerste Supercharger die voor de gebruikers volledig gratis is. Hij kan de batterij van een Tesla in amper 20 minuten voor 50 % laden. In het geval van de Tesla S betekent dat een autonomie van 240 km, wat ruim voldoende is om rustig naar huis te rijden in ons kleine landje.

Een infobord op de site geeft aan dat het slechts om een voorlopige laadpaal gaat. Tesla wil deze lader op termijn vervangen door een laadinfrastructuur met 6 tot 8 permanente laadpunten op dezelfde site.

Hotel Van der Valk is niet aan haar proefstuk toe op vlak van elektrische auto’s. In 2012 waren ze de eersten om onder impuls van Nissan een snellader te laten installeren. Met die lader kunnen Nissans in amper 30 minuten worden geladen. Ook die laadbeurten zijn gratis.

Zou u een elektrische wagen overwegen, mocht er een uitgebreid netwerk van snelladers bestaan ?

Trefwoorden

Lees ook