Actualiteit

i-Watch aan het stuur ? Boete volgt!

Geschreven door | 24/09/2014

Sinds enkele dagen staat het uurwerk van Apple helemaal in het middelpunt van de belangstelling. Deze i-Watch die sinds 9 september wordt verkocht gaat zowel in Europa als in de VS ook op tal van Ministeries over de tong. Experts geloven immers dat de i-Watch, net zoals een smartphone of een GSM, gevaarlijk is aan het stuur omdat het een bron van afleiding is.

Met dit uurwerk kan je immers ook telefoneren of een sms versturen, zonder dat je je mobieltje moet aanraken omdat het draadloos in verbinding staat met het telefoontoestel. Precies die functie is niet naar de zin van de overheid.

In Groot-Brittannië wil men automobilisten die dergelijke gadgets bezitten streng in de gaten houden. De Britse woordvoerder is formeel : “Als de politie vaststelt dat u een sms verstuurt vanaf een horloge, mag men verbaliseren.” De man voegt er aan toe “dat men ook andere middelen overweegt om bestuurders te overtuigen”. Een van de belangrijkste instrumenten is zonder meer de boete. Gedurende de maand augustus verhoogde men het boetetarief voor wie al rijdend zijn telefoontoestel manipuleert tot een forse 100 euro.

In België wil men ook sanctioneren wanneer een bestuurder al rijdend wordt betrapt terwijl hij met een dergelijke uurwerk “speelt”. We vragen ons echter af hoe de verbaliserende agent kan oordelen wat je met het horloge doet. Praktijkvoorbeelden zullen ongetwijfeld volgen …

Vindt u dat deze i-Watch even gevaarlijk is als een telefoon tijdens het rijden ?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's