Actualiteit

Indiegogo haalt miljoen dollar op voor futuristische helm

In Silicon Valley, Californië, heeft het bedrijfje Skully een revolutionaire helm ontwikkeld. De AR-1 is een integraalhelm die voorzien is van een navigatiesysteem, een module voor spraakherkenning, een Bluetooth-interface en vooral een head-up display. De helm is vervaardigd van polycarbonaat en het vizier komt met een anti dampfunctie en een coating tegen krassen. Het vizier beschikt ook over een systeem waarbij je het scherm met een druk op de knop kan verduisteren. Het meest bijzondere aan het scherm is de head-up display functie.

| Gepubliceerd op 25 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

De technologie is vergelijkbaar met wat we in tal van auto’s zien en is ook vergelijkbaar met de Google Glass-functie. Op deze manier kan je op het scherm de opdrachten van het navigatiesysteem aflezen. Via Bluetooth kan je eveneens het adresboek van de telefoon of een muzieklijstje consulteren. Tot slot kan je ook zien wat er achter je gebeurt want in de achterkant van de helm zit een groothoekcamera die alles wat achter de motorrijder gebeurt, registreert.

Op 10 augustus, toen de ontwikkeling van de AR-1 bijna rond was, heeft Marcus Weller, de oprichter van Skully, fondsen opgehaald voor de Indiegogo via crowdfunding. Het initiatief kende een groot succes want de firma haalde 981.943 Dollar op. Dat is een viervoud van het bedrag waarop men hoopte. Er zit duidelijk toekomst in deze helm.

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat dit de motorhelm van morgen wordt? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon