Actualiteit

Na het 360° zicht, lanceert Continental 3D-zicht rondom de wagen !

Tot nu toe kon je je bij het parkeren laten bijstaan door een 360° camera die Nissan heeft ontwikkeld. In de toekomst zal Continental dergelijke technologie verfijnen door een vogelperspectief te tonen waarin de wagen in 3D wordt geprojecteerd. Met deze ontwikkeling maakt de Duitse toeleverancier duidelijk dat ze parkeren willen vereenvoudigen. Anderzijds is dit een (grote) volgende stap in een auto die (autonoom) parkeert én rijdt.

| Gepubliceerd op 22 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Continental lanceert immers haar SVS220-systeem. Dat is een evolutie van het ALS360 dat werd ontwikkeld door ALS Vision (een Britse firma die door Continental werd opgekocht) en aanvankelijk slechts voor vrachtwagens en bussen was bedoeld. Deze technologie moet op de achteruitkijkspiegel in de wagen een 3D-beeld van de wagen en zijn omgeving projecteren. Het gaat dus wel degelijk om één beeld met de wagen centraal, in plaats van een collage van vier verschillende beelden dat door het vorige systeem werd aangeboden.

Om dit virtuele beeld met data van vier camera’s (vooraan, achteraan en onder de zijspiegels van de wagen) samen te stellen, gebruikt met een daarvoor ontwikkelde ECU-processor. Er is ook een mogelijkheid om de volledige omgeving van de wagen te bekijken via de camera’s voor- en achteraan de wagen.

Advertentie – lees hieronder verder

Continental ziet deze technologie vandaag als een extraatje op vlak van comfort en veiligheid maar op langere termijn zal dit cruciale technologie worden om auto’s autonoom te laten rijden.

Zou u uw het parkeren van uw wagen overlaten aan deze technologie ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon