Actualiteit

Ongeval met Tesla in Brussel: Wie liegt er?

Na twee recente ongevallen in de Verenigde Staten en Griekenland, deed zich ook in Brussel een nieuw ongeval voor waarbij een Tesla Model S was betrokken. Volgens de eigenaar zou de wagen alleen zijn vertrokken en raakte hij daarbij vijf andere wagens. Maar Tesla beweert dat de bestuurder wel in de auto zat… (Foto via Sudinfo.be)

Geschreven door Alain De Jong | 01/06/2018

In Sint-Gillis verklaarde de eigenaar van een Tesla aan de politie die hij uit zijn wagen was gestapt om de poort van zijn kantoor te sluiten en dat de auto er plots alleen van door ging. Daarbij beschadigde de Tesla Model S vijf wagens alvorens hij tot stilstand kwam tegen een Dacia.

Deze versie wordt echter ontkend door Tesla, dat na een onderzoek beweert dat de bestuurder zich wel degelijk aan boord bevond en zijn voertuig bestuurde zonder gebruik te maken van de Autopilot.

Dat is weer een nieuwe beschuldiging aan het adres van Tesla, dat recent nog in de kijker stond na twee ongevallen in de Verenigde Staten en Griekenland, waar de Autopilot wel was geactiveerd.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook