Actualiteit

Ongevalsaangifte kan straks elektronisch !

Binnenkort kunnen we een ongevalsaangifte ook met een smartphone invullen. Het verbond van Europese verzekeraars EURESA maakte dat zopas bekend. Het is de bedoeling om een mobiele app te lanceren die de aangifte voor verzekeraars maar vooral voor verzekerden zal vereenvoudigen.

| Gepubliceerd op 29 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Het grote voordeel van deze applicatie is dat een belangrijk deel van de gegevens die nodig zijn bij de aangifte reeds ingevuld zijn. Hierbij denken we aan uw persoonlijke gegevens en die van uw voertuig. Vervolgens hoeft u slechts het verzekeringsnummer of de identiteitskaart van de tegenpartij in te voeren om over diens gegevens te beschikken. Als dat achter de rug is, kan men zich concentreren op de essentie, het ongeval zelf. Los van de beschrijving en het schema van het ongeval kan u met de smartphone ook foto’s nemen en ze via de app doorsturen naar uw verzekeraar om een en ander te verduidelijken.

Het systeem lijkt erg gebruiksvriendelijk. In ons land willen enkele verzekeringsmaatschappijen echter nog even de tijd nemen om het te evalueren. Men wil vooral met de privégegevens van de verzekerden voorzichtig omspringen maar men wil evenzeer de administratieve rompslomp verkleinen.

Advertentie – lees hieronder verder

Het spreekt dat de papieren aangifte niet meteen zal verdwijnen want tal van verzekerden bezitten geen smartphone. Bovendien is het belangrijk dat de twee betrokken partijen over een behoorlijk ingevulde vaststelling van het ongeval beschikken. Dit is des te belangrijker als het om een ongeval met een buitenlander gaat. Dit project, dat EURESA lanceert, zal in een eerste fase enkel in Frankrijk en Italië worden getest.

Zou u een ongevalsaangifte willen invullen via de smartphone ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon