Actualiteit

Ontsnapt aan de dood … maar niet aan justitie !

De veiligheidsgordel bestaat vandaag ruim 50 jaar en er is niemand die aan de efficiëntie ervan twijfelt. Toch zijn er nog steeds bestuurders die hun gordel vergeten of zij die halsstarrig weigeren om zich vast te klikken. Jacob Henley is er zo eentje. De Amerikaanse bestuurder heeft echter zijn leven te danken aan het niet dragen van de gordel.

| Gepubliceerd op 19 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Begin augustus reed de man met zijn wagen in de buurt van Wytheville, Virginia. Omdat hij wellicht een ogenblik verstrooid was, botste zijn Dodge Caliber tegen een vrachtwagen met oplegger. De wagen werd vervolgens naar de vangrail gekatapulteerd en werd vooraan doorboord door de rail. Zelfs het dashboard explodeerde en het interieur werd open gereten ter hoogte van de passagiersstoel. Gelukkig werd Jacob Henley bij het eerste impact naar de passagiersstoel gegooid. Daarom kwam hij er met enkele schrammen vanaf.

Te oordelen aan de indrukwekkende beelden die op internet staan, kunnen we slechts beamen dat Jacob Henley nipt aan de dood is ontsnapt. Hoewel hij erg veel geluk heeft gehad, zal hij niet ontsnappen aan juridische vervolgingen. Los van het feit dat hij geen gordel droeg, had de bestuurder geen geldig rijbewijs en bij uitbreiding geen verzekering. Een ongeval komt duidelijk nooit alleen…

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u gordeldracht essentieel in de wagen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon