Actualiteit

Porsche Mission E wordt Taycan (+VIDEO)

Porsche laat van zich horen, want de Mission E concept –  de voorbode van de eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche – wordt omgedoopt tot Taycan.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 11 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Aan de vooravond van de 70ste verjaardag van de Duitse sportwagenfabrikant, had het merk uit Zuffenhausen heel wat te vertellen! Naast de voorstelling van de Porsche 911 Speedster Concept – waarover we eveneens berichten op deze website – onthult het merk ook de benaming van zijn eerste volledig elektrisch aangedreven berline. Die zal als Taycan door het leven gaan, wat zoveel betekent als «sterk jong veulen». Het is meteen een knipoog naar het paard dat te zien is op het Porsche-embleem.

Oliver Blume, president van Porsche AG stelde het als volgt : «Onze nieuwe elektrisch aangedreven sportwagen is robuust en betrouwbaar. Hij kan lange afstanden overbruggen en hij staat voor vrijheid.»

Advertentie – lees hieronder verder

Ter herinnering, deze eerste Porsche met elektrische aandrijving spurt in 3,5 seconden van 0 tot 100 km/u en levert dankzij twee elektromotoren een gecombineerd vermogen van 440 kW (600 pk). Hij biedt een autonomie van 500 km, gemeten volgens de NEDC-rijcyclus.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon