Actualiteit

Rolls en Jaguars lopen vast tussen Engeland en Duitsland

Bij enkele klanten die recent een bestelbon hebben getekend voor een Jaguar, Land Rover, Mini of een Rolls-Royce zal hun geduld wat langer op de proef worden gesteld. De levertermijn van hun wagen zal immers langer uitlopen dan voorzien. Op zaterdag 3 januari liep het cargoschip Hoegh Osaka – dat met de wagens op weg was naar Bremen – vast op een zandbank ter hoogte van het eiland Wright, ten zuiden van Engeland !

| Gepubliceerd op 12 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Gelukkig vielen er geen slachtoffers te betreuren. Binnen de kortste keren was er hulp ter plaatse die de 25 bemanningsleden van het schip, afkomstig uit Singapore, in veiligheid kon brengen. Afgaande op de beelden, zag het er niet te best uit voor het 51.000 ton zware en 180 meter lange schip want het maakte 52 graden slagzij.

De interventieploegen startten met het overpompen van zo’n 500 ton brandstof die de cargo nog aan boord had. Men wilde immers de lading van 1.400 voertuigen waaronder 1.200 Jaguars en Land Rovers maar ook 65 Mini’s en één Rolls-Royce Wraith in veiligheid brengen.

Advertentie – lees hieronder verder

Volgens de laatste berichten ziet het er naar uit dat er niets is beschadigd. Er is nog meer goed nieuws want we vernamen zelfs dat het schip afgelopen woensdag terug vlot werd getrokken. Het vrachtschip is met sleepboten in veiligheid gebracht. Vandaag weten de autoriteiten nog niet wat de volgende stap zal zijn om het schip naar de haven van bestemming te krijgen.

Zou u een wagen accepteren die zo’n bewogen reis achter de rug heeft ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon