Actualiteit

Steeds meer pannes met hybride en elektrische auto’s

De vergroening van het Belgische wagenpark wil niet zeggen dat er minder pannes plaatsvinden. Touring maakt de balans op wat hybrides en elektrische wagens betreft.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 14 jun. 2021 | Leestijd: 2 min

“Het aantal interventies voor pannes aan hybride en elektrische voertuigen is sinds 2015 stelselmatig toegenomen”, besluit de bekende wegenhulp. “Bepaalde problemen zijn identiek aan die van traditionele modellen, zoals platte banden, maar het aantal batterijproblemen is in vijf jaar tijd verdrievoudigd en we gaan ervan uit dat dit zal blijven stijgen.” Touring merkt ook op dat veel Belgische bestuurders de autonomie van hun elektrische auto verkeerd inschatten, met als gevolg dat ze op een gegeven moment stilvallen met een lege accu.

Gevaren

Indien ze niet op de juiste manier onder handen worden genomen bij een panne, kunnen krachtige autobatterijen voor gevaren zorgen. Daarnaast zijn de pannes specifieker, zoals bijvoorbeeld een elektrische kabel die stuk gaat. Niet alleen heeft Touring speciale opleidingen voor zijn personeel voorzien, de mobiele interventie-eenheden rijden tegenwoordig met zogenaamde ‘boostervoertuigen’ rond die tijdens een tussenkomst lege batterijen kunnen opladen.

Advertentie – lees hieronder verder

“Wie met een elektrische wagen rijdt, moet meer rekening houden met zijn of haar rijstijl“, aldus de organisatie. De autonomie van een EV wordt door verschillende externe factoren in de negatieve zin beïnvloed, maar ook door bijvoorbeeld extra gewicht, door snel op te trekken enzovoort.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon