Actualiteit

Tesla activeert autonome rijmodus van Model S van op afstand

Via een eenvoudige software-update kan Tesla bij heel wat exemplaren van de Model S de autonome rijmodus activeren. De Model X krijgt straks ook nieuwe functies.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 16 okt. 2015 | Leestijd: 2 min

Tesla wil haar Model S regelmatig laten evolueren zonder dat dit hoeft samen te vallen met een optische facelift of een modelwissel. In de autosector was dat tot nu toe wel het geval. Zo werden sinds een jaar de Model S-versies uitgerust met nieuwe sensoren vooraan. Ze worden vooral gebruikt om de actieve snelheidsregelaar te laten werken.

Deze keer zorgt Tesla voor een extra functie van de diverse sensoren, radars en camera’s die tot de standaarduitrusting behoren van deze Model S. Met die hardware kan de wagen gedeeltelijk autonoom rijden. Door de nieuwe Autopilot-functie kan de wagen zelfstandig binnen zijn rijstrook rijden. Als je de richtingaanwijzer inschakelt, zal hij zelfs van rijstrook wisselen. Hij zal hierbij de snelheid aanpassen om aanrijdingen vooraan, maar ook langs de flanken van de wagen te voorkomen. Hij zal de bestuurder ook signaleren wanneer hij een vrije parkeerplaats spot en hij kan ook invoegen in een file.

Advertentie – lees hieronder verder

Tesla beschuldigd van leugen over vermogen van Model S (01-10-15)

De Tesla-rijder hoeft hiervoor niet naar de garage. Eigenaars kunnen de nieuwe functie gebruiken nadat ze het besturingssysteem 7.0 gedownload hebben. Elon Musk, de veelbesproken Tesla-baas licht een en ander toe : “ We adviseren onze klanten om de handen op het stuur te houden, just in case. Het gaat immers om een betaversie van de software.”

Wat vindt u van deze nieuwe functie?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon