Actualiteit

Tesla maakt zich boos !

Tesla maakt zich niet altijd even populair bij de media. Dat ondervond ook het Duitse blad Auto Motor und Sport bij hun laatste test. Het magazine organiseerde een interessante vergelijkende test met elektrische wagens waarbij ze de autonomie van de verschillende auto’s volgens een erg nauwkeurige methode wilden meten. Ook Tesla werd gevraagd om deel te nemen en stelde de testlui een Tesla Model S van 85 kW ter beschikking. Het verhaal gaat mis wanneer Auto Motor und Sport schrijft dat de autonomie van de Model S geen 500 km maar wel 342 km bedraagt. Het wordt nog erger wanneer het magazine eraan toevoegt dat de autonomie nog kleiner wordt wanneer men de wagen inzet op de Duitse Autobahn.

| Gepubliceerd op 5 sep. 2014 | Leestijd: 2 min

De reacties laten niet op zich wachten want de Amerikaanse constructeur is woest. Op het Duitse Tesla-forum worden de specialisten van het gespecialiseerde magazine met weinig flatterende kritiek onthaald. Omdat Auto Motor und Sport zich als een sportieve verliezer opstelt, stellen ze voor om – ondanks de precieze methode waarmee ze werkten – de test opnieuw te doen om er zeker van te zijn dat het niet om een exemplarisch probleem gaat. Tesla weigert deze bijkomende meting categoriek en laat officieel weten dat het Duitse blad nooit meer de kans zal krijgen om een Tesla te testen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de constructeur op deze manier reageert. Ook Top Gear en de New York Times kwamen op gelijkaardige wijze in aanvaring met de Tesla-verantwoordelijken. De constructeur stelt zich in deze onsportief op want zij stellen dat hun voertuigen over de beste autonomie op de markt beschikken. Elon Musk, big boss bij Tesla, houdt blijkbaar van een storm in een glas water !

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u dat men hier de persvrijheid aantast ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon