Actualiteit

V6 TDI motoren Van Volkswagen worden ook verdacht van fraude

Het Amerikaans agentschap voor leefmilieu beschuldigt VW vandaag om ook op een andere dieselmotor fraudesoftware te gebruiken. Het gaat om de V6 TDI die in diverse modellen van Volkswagen, Audi maar ook bij Porsche wordt gebruikt. Volkswagen ontkent.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 4 nov. 2015 | Leestijd: 2 min

EPA, die eerder al de eerste fraudezaak met de dieselsoftware in de Verenigde Staten aan het licht bracht, beschuldigt VW ervan om ook bij de drieliter V6 TDI vergelijkbare software te gebruiken. Deze V6-motor wordt vooral in de topmodellen gebruikt zoals de Volkswagen Touareg, de Porsche Cayenne maar ook in de Audi A6, A7, A8 en zelfs de Q5. Ook bij deze modellen ligt de emissie van NOx beduidend hoger dan wat de Amerikaanse wetgeving toestaat.

De Volkswagen groep heeft inmiddels de beschuldigingen tegengesproken in een persbericht. VW stelt dat er in deze motor geen frauduleuze software werd geïnstalleerd. Bovendien is het aantal betroffen motoren veel kleiner dan bij de eerste aantijgingen. Dit nieuws doet andermaal geen goed aan het imago van de Volkswagen groep. Vooral omdat dit keer ook de producten uit het topgamma worden geviseerd. Voor het eerst komt ook het merk  Porsche in beeld.

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat deze nieuwe beschuldigingen Volkswagen nog verder kunnen doen wankelen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon