Actualiteit

Volkswagen-schandaal deint uit

Het schandaal rond het gesjoemel van Volkswagen bij de milieutesten van zijn dieselmotoren blijft aanzwellen. De groep gaat miljarden verliezen terwijl ook de automobielaandelen klappen krijgen op de beurs.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 23 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

Op de tweede dag na het dieselschandaal van Volkswagen nam het aandeel van het merk opnieuw een duik van 20% op dinsdag, wat een verlies van zo’n 25 miljard aan kapitaal betekent. Bovendien krijgt Volkswagen naast het waardeverlies van zijn aandeel en de zware boete waarover we het reeds hadden, nog met andere kosten te maken: een claim van eigenaars van Volkswagen-producten in Verenigde Staten voor het verlies dat dit schandaal veroorzaakte, kosten voor een terugroepactie van de miljoenen betrokken wagens en een belangrijke daling van de verkoop.

Ook voor de andere automerken heeft deze heisa negatieve gevolgen, ook al zijn ze er (nog) niet direct bij betrokken. Het aandeel van Porsche (een meerderheidsaandeelhouder van VW) verloor 20%, Fiat Chrysler Automotive en Renault verloren ieder 8%, terwijl Daimler en BMW 7% verloren. PSA deelde eveneens in de klappen met een verlies van 11%. En dit schandaal zal wellicht nog voor meer deining zorgen!

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat de constructeurs sjoemelen ?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon