Wat zijn de vijf populairste wagens in België ?

Elke maand geeft de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie (Febiac) de cijfers van de best verkopende constructeurs en voertuigen op onze markt. Deze cijfers geven een nauwkeurig beeld van de gezondheid van de markt  maar men geeft niet de minste informatie over het meest populaire model. Die lacune wordt vanaf begin volgend jaar weggewerkt want vanaf dan geven de constructeurs ook de details vrij over hun verkoop.

Gepubliceerd op 7 januari 2015
Leestijd : 1 min

Partagez

In de aanloop naar het salon van Brussel geeft Febiac een lijst vrij met de best verkopende automodellen in ons land. In die top 10 vinden we vier Duitse constructeurs, twee Franse, één Italiaanse en één Koreaanse. In de top 5 vinden we twee Duitse, twee Franse en één Italiaanse constructeur. Hebt u met die tips al een beeld over de vijf best verkochte modellen in ons land ? Nee, lees dan even verder want we onthullen de vijf bestsellers van 2014.

De vijfde in het klassement is de Fiat 500, waarvan de constructeur 9.528 exemplaren heeft verkocht. Op de vierde stek staat de Volkswagen Polo die met 9.713 stuks een fraai resultaat neerzet. Zijn directe rivaal, de Renault Clio, doet nog iets beter want deze Renault werd 10.359 keer verkocht. BMW bezet de tweede podiumplaats met de BMW 3-Serie waarvan 10.405 stuks werden verkocht. En wat is de meest geliefde auto van de Belg ? De Golf ! In 2014 werden er ruim 17.940 exemplaren van verkocht. 

Had u andere model in gedachte voor dit klassement  ?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.