Advies

Dit veroorzaakt de meeste ergernis tijdens vakantietrips

Iedereen kijkt uit naar de verdiende jaarlijkse zomervakantie. Maar velen zien ook op tegen de rit erheen. Verzekeraar Allianz Direct ging na waar de mensen zich het meeste aan ergeren tijdens de autorit naar hun vakantiebestemming. Ook benieuwd?

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 12 jul. 2023 | Leestijd: 3 min

Veel mensen trekken in de zomer naar het zuiden van Europa. Voor het mooie weer, voor de levenskwaliteit, voor het lekkere eten of voor de prachtige landschappen. Alleen betekent dat vanuit België een autorit van 1.000 kilometer of meer voor wie dieper in Italië of Spanje reist.

holiday

Advertentie – lees hieronder verder

En lang in de auto zitten is saai voor de inzittenden en kan al snel tot ergernis leiden. Dat weten we allemaal. Er zijn echter veel factoren die tot irritatie kunnen leiden. Daarom deed verzekeraar Allianz Direct hierover een onderzoek om na te gaan waaraan de reizigers zich het meeste ergeren tijdens de autorit naar hun vakantiebestemming. We geven alvast de top 5 mee.

traffic

1. Files

De kans is natuurlijk zeer groot dat je onderweg met files krijgt af te rekenen als je tijdens de drukke periodes naar de populaire bestemmingen afreist. Wellicht iedereen haat dat soms urenlange aanschuiven.

2. Verkeersregels in buitenland

In andere landen verschilt het verkeersreglement soms al eens. Daarom veroorzaken onduidelijke of totaal andere verkeersregels vaak voor irritatie.

3. Denken iets te vergeten te hebben

Zwembroek, handdoek, snorkel, zonnecrème, hengel, … Alles zit in de koffer… Of toch niet? Iets vergeten hebben of zelfs het idee, zorgt ook vaak voor ergernis op weg naar de vakantiebestemming.

4. Onduidelijke signalisatie onderweg

Je wil zo snel mogelijk op je bestemming geraken om daar van de vakantie te beginnen genieten. Maar vaak is de weg erheen niet zo goed aangeduid en lijk je wel verdwaald te zijn. Zeer irritant…

5. Lastige kinderen in de auto

Onze kindjes zijn zo lief … maar als de autorit naar de vakantiebestemming te lang duurt kunnen het soms echte bengeltjes worden die beginnen zeuren en gillen, waardoor de rit alsnog heel ergerlijk kan worden.

Noteer hierbij dat iedereen wel eens een ergerlijk moment tegenkomt onderweg. Sterkte en goede reis!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon