Advies

Handig: band met geïntegreerde sneeuwketting

Gedaan met geknoei met sneeuwkettingen op winterse dagen. Kia en Hyundai ontwikkelden een band met geïntegreerde kettingen die met een druk op de knop tevoorschijn komen. Handig en comfortabel voor wintersporters.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 14 dec. 2023 | Leestijd: 2 min

Met de winterse perioden en de kerstvakantie in het vooruitzicht is het weer uitkijken naar een heerlijke skivakantie. Zon, sneeuw, skiën en aprés-ski, het wordt weer genieten in de gezellige skioorden. Alleen kan de weg daarheen en terug hels verlopen als er verse sneeuw op de wegen ligt en je in allerijl sneeuwkettingen moet monteren. Je bent niet enige die daar tegenop ziet…

sneeuwband ketting

Advertentie – lees hieronder verder

Koreaanse sneeuwkettingband

Maar aan die ellende kan een einde komen dankzij een uitvinding van de technici van de Kia en Hyundai autogroep. Zij ontwikkelden namelijk een ‘sneeuwkettingband’ met geïntegreerde kabels die na een druk op de knop op het loopvlak van de band tevoorschijn komen en zo functioneren als de klassieke kettingen die je telkens zelf moet monteren.

Het gaat nog om een prototype, maar de Koreanen geloven er sterk in en zouden weldra patenten aanvragen voor hun ‘sneeuwkettingband’. De kabels die in radiale groeven in de band verscholen liggen maken gebruik van de technologie van ‘vormgeheugenlegering’ waardoor ze via impulsen uitzetten en daarna weer hun oorspronkelijke vorm en positie aannemen.

Nu is het afwachten op een productieversie van de sneeuwkettingband van Kia en Hyundai, maar het concept lijkt alleszins veelbelovend om het leven van de wintersporters handiger en comfortabeler te maken.

sneeuwband ketting

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon