Auto-industrie

Wat wordt de Auto van het Jaar 2023?

Welk model volgt de Kia EV6 op als Auto van het Jaar? De internationale jury van de verkiezing heeft de zeven finalisten geselecteerd. De winnaar wordt in januari bekendgemaakt op het Salon van Brussel, een primeur voor ons land.

Robin Van den Bogaert | Gepubliceerd op 28/11/2022 | Leestijd: 1 min

Al sinds 1964 bekroont de Auto van het Jaar-verkiezing de beste auto op de Europese markt. Nadat eerder een longlist met 45 modellen werd samengesteld, heeft de vakjury nu de shortlist met 7 finalisten bekendgemaakt. De kanshebbers zijn:

In de shortlist staan opvallend veel elektrische modellen en SUV’s, twee duidelijke markttendensen. Modellen die uiteindelijk niet goed genoeg bevonden werden door de jury, zijn onder meer de Alfa Romeo Tonale, BMW X1, BMW i7, Dacia Jogger, Honda Civic en Mercedes EQE.

Advertentie – lees hieronder verder

Alfa-tonale-jd-power-2022

De jury bestaat uit 61 Europese vakjournalisten, onder wie Stéphane Lémeret en Joost Bolle voor België.

Primeur voor Brussel

De winnaar wordt op 13 januari 2023 bekendgemaakt op het Salon van Brussel. De afgelopen jaren gebeurde dat op het Salon van Genève, maar die beurs werd geannuleerd. Nu ja, er vindt wel een show plaats in november 2023… in Qatar. Salonorganisator Febiac is uiteraard blij met de komst van de Auto van het Jaar. De zeven finalisten zullen te zien zijn in Brussel. “Het is een première voor ons in België waar we zeer trots op zijn. Dit plaatst ons Salon meer dan ooit op de kaart van de grote Europese evenementen”, zegt Christophe Dubon, woordvoerder van het Salon.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie