FCA schrapt sportmodellen uit catalogus

De recente fusie van de automobielgroepen PSA en FCA heeft al veel inkt doen vloeien. Laatstgenoemde heeft zelfs (in snel tempo) de stopzetting van de productie van twee sportmodellen aangekondigd.

FCA schrapt sportmodellen uit catalogus

Het is geen geheim dat de fusie tussen PSA en FCA ertoe kan leiden dat sommige modellen die als “overbodig” of onrendabel worden beschouwd, uit het gamma verdwijnen. Alfa Romeo stopt alvast met de 4C, die sinds 2013 op de markt is, al is dat merk niet alleen.

Ook Fiat stopt met de 124 Spider, een roadster die in samenwerking – of eerder door – Mazda werd geproduceerd, en waarvan de toekomst door tegenvallende verkoopcijfers hoogst onzeker was. Dit model is zelfs volledig van de officiële website van de fabrikant verdwenen, zonder enige vorm van communicatie wat dat de stopzetting ervan betreft.

Nog slecht nieuws? Alfa Romeo lijkt toekomstige sportwagenprojecten te hebben opgegeven. Een nieuwe 8C en GTV Coupé, nochtans vorig jaar bevestigd, zouden er dus toch niet komen. Wat dan wel? Meer SUV’s… Vooral de op stapel staande Tonale moet een topper worden, in de verkoop althans.

Tot slot is er Maserati, dat gelukkig wel een vervolg op de GranTurismo heeft aangekondigd. Alleen… zou dat een elektrische wagen worden. Vaarwel, atmosferische V8!