Auto-industrie

Veld vol “deelwrakken” zorgt voor controverse

Geschreven door Maxime Hérion | 06/04/2021

De in 2018 uit het verkeer genomen deelauto’s van Bluecar, die in de straten van Parijs te zien waren, staan momenteel te rotten op een grasveld in Loir-et-Cher en dat zorgt voor aardig wat controverse.

De Bluecar, in 2013 gelanceerd door de groep Bolloré, is een compacte elektrische die in grote Franse steden zoals Parijs furore moest maken. Tal van bedrijven hebben ermee experimenteerd, maar het concept draaide om verschillende redenen uit op een waar fiasco.

Waarom geflopt?

Ten eerste hadden de gebruikers geen respect voor de wagens, die hierdoor snel beschadigd en zeer vuil werden. Ten tweede waren er problemen met de accu’s, die voortdurend op een bepaalde temperatuur moesten worden gehouden, wat betekende dat de Bluecars voortdurend aan het stopcontact moesten hangen als ze niet werden gebruikt.

Geparkeerd

In 2018 werd duidelijk dat het systeem niet zou aanslaan en besloot men bij Bolloré om de handdoek in de ring te gooien. De Bluecars werden uit het verkeer gehaald om sindsdien geen meter meer te rijden. In de onderstaande video zijn er meer dan duizend geparkeerde Bluecars te zien die de natuur hun werk laten doen. Een voorbeeld van hoe het niet moet, want hoewel de wagens wachten om te worden gerecycleerd, gebeurt dat maar niet of alleszins niet snel genoeg. De koetswerken zouden wat dat betreft geen probleem mogen vormen aangezien ze van aluminium zijn, maar de batterijen is een heel ander verhaal. In ieder geval wordt deze situatie nu volop aan de ecologische schandpaal genageld. Het doet zelfs een beetje denken aan .

Video:

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's