Buzz

417 km/u in een Bugatti: miljonair ontsnapt aan sancties

Enkele maanden geleden probeerde een Tsjechische miljonair de snelheid van zijn Bugatti uit op een onbegrensde snelweg in Duitsland, tot onvrede van de politie. Het voorval veroorzaakte zo veel opschudding dat er een onderzoek volgde. Uiteindelijk wordt de man niet vervolgd voor het in gevaar brengen van anderen. Een voorkeursbehandeling?

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 30 apr. 2022 | Leestijd: 3 min

417 km/u: dat is de ongelooflijke snelheid die Radim Passer, een Tsjechische miljonair, enkele maanden geleden haalde op een onbegrensde Duitse snelweg. Het waanzinnige moment was wellicht onder de radar gebleven, ware het niet dat de man het nodig vond – wellicht voor zijn ego – om zijn stunt te delen op sociale media. Dit veroorzaakte grote opschudding, ook al was er geen snelheidslimiet op dat deel van de snelweg.

Politie en justitie bekeken de zaak en gaven aan dat volgens de wegcode “elke weggebruiker zich zo moet gedragen dat hij niemand anders verwondt, in gevaar brengt of meer hindert dan onvermijdelijk is binnen de omstandigheden”. Hier ging de bestuurder over de schreef, ook al probeerde Radim Passer de topsnelheid ’s ochtends vroeg uit, bij weinig verkeer.

Advertentie – lees hieronder verder

Geen sancties

417 km/u in een Bugatti: miljonair ontsnapt aan sancties

Beambten van de stad Stendal voerden enkele weken een onderzoek en dat is nu afgerond. De speurders geven aan dat ze niets strafbaars hebben vastgesteld aan het gedrag van de bestuurder van de Bugatti en dat 417 km/u rijden op een onbegrensde snelweg op zich geen overtreding vormt.

De onderzoekers stelden ook vast dat Radim Passer tijdens zijn ‘prestatie’ de nodige voorzorgsmaatregelen had genomen om andere weggebruikers zo weinig mogelijk in gevaar te brengen. Hij beschikte over een team op verschillende locaties langs het traject om hem te waarschuwen voor mogelijke problemen. Zaak gesloten dus voor deze man, wiens fortuin geschat wordt op 300 miljoen dollar. Dit fait divers toont aan dat de Duitsers zich aan hun wetten houden en dat onbeperkt ook echt onbeperkt is. Anderzijds blijkt dat snelheid een kwestie van gezond verstand is en dat je altijd rekening moet houden met de situatie, anders dreigen sancties.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie