Buzz

Belg rijdt met machinegeweer op motorkap

De Franse politie onderschepte onlangs een Belgische wagen met een mitrailleur op de motorkap. Gelukkig ging het om een namaak exemplaar, maar ook dat is verboden op de openbare weg.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 28 sep. 2022 | Leestijd: 2 min

In Oekraïne, Afghanistan of andere oorlogsgebieden is het gebruikelijk dat militieleden wapens op hun voertuigen monteren om zich te kunnen verdedigen tegen agressors. Maar in onze vreedzame contreien is dat hoogst ongebruikelijk en natuurlijk ook verboden. Een patrouille van de Franse Gendarmerie du Nord keek dan ook uiterst verbaasd op toen ze een zwarte auto met een zware mitrailleur op de motorkap op hun wegen zagen rijden. Het leek wel uit voertuig uit een Mad Max-film.

De Belgische bestuurder werd aan de kant gezet en gevraagd naar zijn bedoelingen. Toen werd duidelijk dat het om een namaakwapen ging, dat door de creatieveling zelf ineen werd geknutseld omdat hij het gewoon leuk en mooi vond.

Advertentie – lees hieronder verder

Verboden

Het is inderdaad knap gedaan, maar de man werd erop gewezen dat het verboden is met namaak wapens op de openbare weg te komen en dat zulke aanpassingen aan de auto niet zijn toegestaan.

Foto: Gendarmerie du Nord / Twitter

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon