Buzz

Boze bewoner schildert eigen parkeervak en wordt beboet

Een bewoner in het stadscentrum van Antwerpen was niet akkoord met de nieuwe parkeerregeling van het woonerf in zijn straat en besloot dan maar zijn eigen parkeervak te schilderen. Maar dat had de politie snel door, waarna de man zijn voertuig moest verplaatsen en een parkeerboete kreeg.

Geschreven door Alain De Jong | 28/08/2021

Vele steden in ons land proberen het centrum leefbaarder te maken door de verkeerscirculatie te beperken en het aantal auto’s te verminderen. Er wordt meer groen voorzien in de wijken en er duiken steeds meer woonerven op. Op zich levert dat inderdaad een aangenamere leefomgeving op, maar het kost natuurlijk ook parkeerplaatsen. Soms tot grote ergernis en frustratie van de stadsbewoners die nog zelden voor hun deur kunnen parkeren en vaak lang moeten zoeken om een plekje voor hun wagen te vinden.

Creatief met verf

Parking Anvers

Dat zette een bewoner van de wijk Dries in het stadscentrum van Antwerpen aan om dan maar zelf een creatieve oplossing te bedenken, zodat hij nog steeds zijn auto voor zijn deur kan parkeren. Met witte verf schilderde hij eigenhandig een parkeervak op het woonerf in zijn straat.

Het resultaat is meer dan ordentelijk, maar ontging ook het verkeersondersteuningsteam van de Politie van Antwerpen niet. Zij melden dat “de man ook al eerder een boete had gekregen omdat hij zich buiten de bestaande vakken had geparkeerd.”

Ondanks een hevige discussie met de politie diende de overtreder alsnog zijn voertuig te verplaatsen. Hij kreeg opnieuw een parkeerboete en zal ook moeten opdraaien voor de kosten van het verwijderen van de verf.

Horecaterrassen

Het probleem rond een gebrek aan parkeerplaatsen in het stadscentrum bestaat al enige tijd in Antwerpen en wordt er niet beter op. Zo werden er onlangs op verschillende plaatsen kleurige betonblokken in de straten geplaatst die de voorlopige inrichting van een woonerf aangeven. Daarnaast nemen sinds de coronamaatregelen ook op vele plaatsen horecaterrassen meerdere parkeerplaatsen in.

Districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA) verduidelijkt uit dat “de grotere horecaterrassen die parkeerplaatsen innemen inderdaad een tijdelijke coronamaatregel zijn en ze binnenkort zullen verdwijnen als het terrasseizoen gedaan is.”

Foto: Politie Antwerpen / Facebook

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's