Buzz

Dieven stelen velg van Corvette in minder dan een minuut

In de blockbuster Gone in 60 seconds hebben dieven aan één minuut voldoende om een wagen te stelen. Doenbaar? Die tijdsspanne volstaat in ieder geval om ervandoor te gaan met… een wiel.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 16/11/2022 | Leestijd: 2 min

In de video onder dit artikel zie je hoe enkele kerels een velg van een geparkeerde Corvette stelen. Op hun dooie gemak komen ze toe in een zwarte Dodge Charger, om vervolgens hun handen uit de mouwen te steken en met het linker achterwiel (waarde: naar verluidt 700 dollar) van de witte sportwagen te vertrekken. De hele operatie neemt nog geen 60 seconden in beslag.

Een pitcrew?

Er wordt lacherig geopperd dat de daders weleens deel zouden kunnen uitmaken van een NASCAR-crew (NASCAR is de favoriete autosportcompetitie van de Amerikanen, nvdr). Die kans achter we eerder klein. Ze waren trouwens met (minstens) vier. Dat weten we omdat de remlichten de hele tijd bleven branden en omdat er niemand instapte via het bestuurdersportier (maar de Dodge wel vertrekt).

Advertentie – lees hieronder verder

Op klaarlichte dag

De diefstal vond begin november in Texas plaats en werd gefilmd door de dashcam van een Tesla. De plaatselijke politie publiceerde de beelden op YouTube in de hoop dat iemand de daders herkent. Blijkbaar volstaat de identificatie van de kentekenplaat van de (gestolen?) Charger niet.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie