Buzz

Dragrace BMW M5 CS vs BMW M 1000 RR: wie wint?

Rechts een superbike met meer pk’s dan kilo’s en links een sedan met 625 pk in de aanslag. Welke van beide is het snelst over de meet in een ‘quarter mile dragrace’?

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 13/11/2022 | Leestijd: 2 min

Wanneer een superbike wordt vergeleken met een supercar, geeft de lage massa van de tweewieler in combinatie met een vermogen van ongeveer 200 pk hem vaak een voordeel in een rechte lijn. Maar is dat ook echt zo? Om op die vraag te antwoorden, heeft de website CarWow twee van de snelste BMW’s in hun respectievelijke segment tegen elkaar laten optrekken: de BMW M 1000 RR en de BMW M5 CS.

Advertentie – lees hieronder verder

Een eerlijke strijd?

De M 1000 RR wordt beschouwd als een van de beste motoren op de markt. Uitgerust met een 999 cc-centrale, levert hij 212 pk en 113 Nm koppel. Combineer dat met een gewicht van amper 192 kg en je weet dat je vuurwerk mag verwachten. De M5 CS is een ander verhaal. Die berline is vele malen zwaarder (1.825 kg), maar puurt 625 pk uit een 4,4-liter V8 met dubbele turbo.

Dus…

Hoewel de twee voertuigen bij de start van de race elkaars evenknie lijken, krijgt de motor al snel de overhand van de auto. De M 1000 RR slaagt er uiteindelijk in om de kwartmijl in 10,3 seconden af te werken, tegen 11 seconden voor de M5 CS. Toch is laatstgenoemde superieur op een ander gebied, namelijk wat de remkracht betreft. Dat is zeker zo belangrijk…

Video: carwow / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie