Buzz

Een gevaarlijke manier om je voorruit ijsvrij te maken

Om de voorruit van je auto ijsvrij te maken, moet je krabben. Ja, toch? Niet als je je ruitensproeiers ombouwt tot vlammenwerpers…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 08/12/2021 | Leestijd: 2 min

Hoe je de verwarming van je wagen tijdens de winter optimaal moet gebruiken, doen we in dit artikel uit de doeken, terwijl we in dit stuk drie professionele tips aanhalen om je voorruit snel en efficiënt te ontwasemen. Ook sommen we hier vijf zaken op waarmee je zeker rekening moet houden als je tijdens de koudste maanden van het jaar het wegdek trotseert, en hier drie fouten die je moet vermijden als je voorruit bevroren is.

Waar we het echter nog niet over hebben gehad, tot nu dan, is de hoogst onconventionele methode om een voorruit ijsvrij te maken die een youtuber demonstreert. Eerst toont de man enkele hacks (werken met kokend water, gevolgd door het gebruik van uitlaatgassen met behulp van een stofzuigerslang), waarna hij een serieuze versnelling hoger schakelt.

Advertentie – lees hieronder verder

Pas op, brandgevaar!

Dat de onderstaande YouTube-video viraal is gegaan, mag niemand verbazen. De maker ervan vond het namelijk een strak plan om na de hierboven aangehaalde tips vlammen bij de zaak te betrekken. Dat lees je goed: hij transformeerde zijn ruitensproeiers in vuurspuwers, simpelweg om niet meer te moeten krabben.

Ijsvrij

De “ombouw”, die we voor alle duidelijkheid NIET aanraden, vereiste wat geknutsel. De man bouwde namelijk een redelijk complex systeem met actuatoren om de aanstekers te bedienen. Zo ingewikkeld hoeft het echter niet, want je kan de vlammen ook simpelweg opwekken met behulp van een lange aansteker.

Het belangrijkste aspect is dat de sproeivloestof vervangen wordt door een brandbaar goedje – in dit geval isopropanol, een schoonmaakmiddel.

Hieronder zie je wat er gebeurt. Maar nogmaals: niet doen!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie