Buzz

Hardrijder aan de kant gezet, toont frappante video aan de politie

Nadat politieagenten onlangs een Audi aan de kant hadden gezet voor zwaar overdreven snelheid, geloofden ze hun oren en daarna hun ogen niet. De bestuurder gaf namelijk aan dat hij nog een stuk harder reed dan de gemeten snelheid na correctie en liet vervolgens ‘bewijsmateriaal’ zien van “hoe snel zijn auto effectief kan”. Bovendien was de man met niets in orde.

Geschreven door Joris Bosseloo | 18/11/2021

Top Gear NL meldt dat de vreemde politiecontrole zich vorig weekend voordeed op de A16-snelweg ter hoogte van de Nederlandse stad Dordrecht.

Agenten hadden de Audi A4 betrapt op te snel rijden en constateerden een gecorrigeerde snelheid van 173 km/u. Daar werd de bestuurder mee geconfronteerd, maar die liet zich alles behalve uit zijn lood slaan.

Jullie meting klopt niet. Ik reed 189 km/u.

De agenten geloofden hun oren niet. Misschien dacht de snelheidsduivel dat een boete daarmee niet van toepassing zou zijn (omdat hun toestel defect zou zijn?), maar hij had waarschijnlijk niet goed begrepen dat het om de gecorrigeerde snelheid ging, rekening houdend met de technische foutenmarge. De meting vóór correctie was immers 190 km/u, dus 1 km/u meer dan wat de kerel beweerde.

Vervolgens begon het heerschap op te scheppen over de auto in kwestie. “Hij kan nog harder”, aldus de laagvlieger, waarop hij een video toonde waarin te zien was hoe de Audi met 220 km/u op de teller aan het scheuren was. Daar zou hij volgens de berichten vreemd genoeg geen bekeuring voor krijgen, of toch niet in eerste instantie, omdat de bestuurder niet zichtbaar was op het filmpje. “We konden niet bewijzen dat het effectief om dezelfde persoon ging”.

Met niets in orde

Als klap op de vuurpijl bleek dat de Audi-chauffeur helemaal niet met de auto mocht rijden. De wagen was niet ingeschreven, hij was niet in het bezit van een rijbewijs, had geen identiteitskaart of paspoort op zak en bleek dan ook nog eens onder de invloed van drugs.

Voor al de bovenstaande zaken werd vanzelfspekend wél een PV opgemaakt en de A4 werd in beslag genomen. Wat je in België moet doen als dit laatste gebeurt, lees je in dit artikel.

De maximale toegelaten snelheid op snelwegen in Nederland

Nederland snelweg

Nog even dit over de maximumsnelheid op snelwegen in Nederland. Die werd in maart 2020 verlaagd naar 100 km/u voor wie tussen 6 en 19 uur onderweg is, terwijl je van 19 tot 6 uur 100 of 130 km/u mag, afhankelijk van de plaats.

Bovendien geldt er een aangepaste maximumsnelheid van 80 of 100 km/u indien de spitsstrook (pechstrook) open is voor verkeer. Opletten geblazen dus als je bij onze noorderburen het gaspedaal induwt.

Foto Audi A4Devon Janse van Rensburg / Unsplash

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook