Buzz

Ken Block drift met elektrische Audi S1 Hoonitron door Las Vegas

De elektrificatie zet zich zelfs door in het driften. Audi ontwikkelde voor de ongekroonde driftkoning Ken Block een 100% elektrische Audi S1 Hoonitron waarmee hij de straten en gokpaleizen van Las Vegas onveilig maakte tijdens de Electrikhana.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 4 nov. 2022 | Leestijd: 3 min

Na het bekijken van de onderstaande video moet je zeker niet panikeren dat de geluidskaart van je computer het begeven heeft. Dat irritante gesis dat van een op hol geslagen stofzuiger lijkt te komen, is inderdaad het geluid van de Audi S1 Hoonitron, de nieuwe driftmachine van Ken Block. De ongekroonde driftkoning sloot namelijk een deal met Audi, dat voor hem een nieuwe bolide ontwikkelde.

Hoonitron Ken Block

Advertentie – lees hieronder verder

Volledig in de tijdsgeest maakt die wagen uiteraard gebruik van een elektrische aandrijving, een technologie waarin Audi een voortrekkersrol speelt met het e-tron-gamma. Ken Block mocht zijn wensen bekendmaken om een ideale driftmachine te bekomen. Daarop sloegen de ontwerpers en technici in Ingolstadt aan het werk en goed zes maanden later was de prachtige en razendsnelle Audi S1 Hoonitron (een samentrekking van tuner Hoonigan en e-tron) klaar.

Geïnspireerd op Groep B

Hoonitron Ken Block Audi Las Vegas

De bolide is qua design geïnspireerd op de Audi Sport Quattro S1 E2 die schitterde in de Groep B en later ook de Pikes Peak Hill Climb. Onderhuids schuilen twee elektromotoren die de vier wielen aandrijven. Het exacte vermogen en koppel werd niet meegedeeld, maar aan de gigantische glijpartijen en donuts van Ken Block doorheen de straten van Las Vegas te zien, is er ruimschoots voldoende power voorhanden.

Hoonitron Las Vegas

In de video duiken ook nog tal van iconische racewagens van Audi op en zelfs Le Mans-legende Tom Kristensen. Naar verluidt heeft deze razendsnelle en uit koolstofvezel opgetrokken Audi S1 Hoonitron ettelijke miljoenen euro’s gekost. En voor wie het zich zou afvragen: een productiemodel komt er niet, dit is een uniek exemplaar.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon