Buzz

Liegt Elon Musk met beschieting van Cybertruck om veiligheid te demonstreren?

Elon Musk, de topman van Tesla, vindt altijd bijzondere manieren om te communiceren over auto’s. Zijn laatste ‘wapenfeit’: de toekomstige pick-up Cybertruck laten beschieten om de veiligheid te demonstreren. Maar waarnemers zijn sceptisch en wijzen op inconsistenties. Speelt Musk blufpoker?

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 29 okt. 2023 | Leestijd: 3 min

Tesla-baas Elon Musk is niet aan zijn eerste proefstuk toe met zijn capriolen en publiciteitsstunts. Hij zorgt opnieuw voor ophef met de nieuwe Cybertruck, de toekomstige pick-up die eind dit jaar op de markt wordt verwacht. Er wordt veel over de pick-up gesproken want Elon Musk reageerde op X, het vroegere Twitter, op een video die viraal is gegaan.

De video in kwestie toont een Cybertruck die over de snelweg rijdt en waarvan de zijkant vreemd genoeg volledig doorzeefd is met kogels. Als we Musks reactie mogen geloven, was hij zich bewust van dit feit. “We hebben een hele Tommy Gun geleegd in de bestuurdersdeur, in Al Capone-stijl”, schrijft Elon Musk. “Er is geen enkele kogel in het interieur binnengedrongen”, voegde hij eraan toe.

Advertentie – lees hieronder verder

Geloven we Elon Musk?

Toch vragen veel waarnemers zich af hoe resistent de Cybertruck is en sommigen noemen het zelfs fake news. Blijkbaar heeft Musk binnen de tien minuten na de publicatie van de video gereageerd. Het filmpje werd geplaatst door het account ‘Tesla Owners of Silicon Valley’, wat ook twijfel zaait over de vraag of Tesla er misschien zelf achter zit.

image

Foto: © Tesla Owners of Silicon Valley

Er wordt ook op gewezen dat de Tommy Gun een wapen van meer dan honderd jaar oud is. Jay Jarvis van Arma Forensics, een bedrijf gespecialiseerd in de analyse van kogelgaten, de tijd nam om de beelden te analyseren en verklaarde dat de kogelgaten afkomstig waren van een Thompson .45 Auto machinegeweer. De specialist wijst erop dat een Tommy Gun kogels afvuurt met een snelheid van 285 m/s, terwijl de wapens van tegenwoordig drie keer zo snel vuren en dit type staal gemakkelijk zouden kunnen doorboren.

Moeten we Musk geloven of is dit gewoon een publiciteitsstunt? Dat valt nog te bezien. Hopelijk laten de eerste klanten zich niet inspireren, want misschien zijn ze wel gek genoeg om zelf zo’n schietproef te houden. Met mogelijk een onaangename verrassing op het einde…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon