Buzz

Limburger laat Porsche-racewagen op terras van penthouse plaatsen

Luc Vanderfeesten, een Limburgs zakenman, is verzot op autosport en op Porsche-racewagens in het bijzonder. Vandaar dat hij een 919 Hybrid, of eerder een ‘dummy’ van het model dat winst boekte in de 24U van Le Mans, op het terras van zijn appartement in Hasselt liet plaatsen. (screenshots: tvl.be)

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 17/11/2022 | Leestijd: 2 min

Het was een ongezien zicht in de Limburgse hoofdstad. Een gigantische kraan bracht langzaam maar zeker een Porsche 919 Hybrid (een replica zonder motor welteverstaan, die naar het schijnt maar 200 kg weegt) tot de achtste – en bovenste – verdieping van een appartementsblok om hem met uiterste precisie op het terras te parkeren. De opdrachtgever, ondernemer Luc Vanderfeesten, was helemaal in zijn nopjes.

Luc Vanderfeesten

Advertentie – lees hieronder verder

Luc is niet alleen een Porsche-gek maar ook de zaakvoerder van twee Porsche Centra – die van Eindhoven en Maastricht. Bovendien racet de man ook zelf, onder andere op het beroemde circuit van Le Mans. Voorts sleepte hij al een podiumplaats in de wacht van de Porsche Carrera Cup Benelux, een competitie waarin Gocar ook actief is (met een bijzonder snelle 911).

Belcar - Festival américain NASCAR - Zolder 8-9 octobre

919 Hybrid?

De Porsche 919 Hybrid deed van 2014 tot 2017 mee aan het FIA World Endurance Championship en dus ook aan de 24 uur van Le Mans. Porsche won er maar liefst drie keer goud mee; niet alleen de eerste plek in Le Mans maar ook de rijders- en constructeurstitels (opeenvolgend in 2015, 2016 en 2017).

Porsche 919 Hybrid Le Mans

De racewagen wordt aangedreven door een combinatie van een ongeveer 500 pk sterke V4-turbomotor die de achterwielen aandrijft en een stel elektromotoren, die op hun beurt nog eens 440 pk op de voorwielen lossen.

En in 2023?

Porsche 963

Volgend jaar zal het een een Porsche 963 zijn waarmee het merk met de overwinning wil gaan lopen, met onder meer Laurens Vanthoor achter het stuur. Ook dat is een Limburger.

De video van de spectaculaire verhuis van de Porsche 919 kan je via deze link van TV Limburg bekijken.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie