Buzz

Man drift tegen ruim 230 km/u… met zijn voeten!

Bartosz Ostalowski, wiens beide armen geamputeerd zijn, heeft een driftrecord gebroken. De man klaarde die klus achter het stuur van een opgefokte BMW en door zijn voeten volop in de strijd te werpen. Ongelofelijke beelden!

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 03/12/2022 | Leestijd: 1 min

In 2006 raakte de Pool Bartosz Ostalowski betrokken in een vreselijk motorongeluk. Als gevolg daarvan verloor hij beide armen vanaf de ellebogen. De driftliefhebber liet zijn droom echter niet varen en realiseerde die zelfs door professioneel racepiloot te worden. En alsof dat nog niet genoeg was, daagde Ostalowski zichzelf onlangs uit voor een record.

M3 dragster

BMW M3 drift

Advertentie – lees hieronder verder

Onze held van de dag wilde de snelste drift ooit presteren door met zijn voeten te sturen. Daarvoor gebruikte hij een aan zijn handicap aangepaste BMW M3 E90. Om krachtiger te zijn, is het Duitse monster uitgerust met een maar liefst 1.000 pk en 1.280 Nm opwekkende 7-liter V8 LS3. De sequentiële versnellingsbak van verzet wisselen, gebeurde trouwens via een harnas dat aan zijn rechterschouder was bevestigd.

Ultieme poging

Op 30 september jongstleden bereikte de man de rotvaart van 276,8 km/u, waarop hij begon te driften. Over een afstand van 50 m hield hij 231,66 km/u aan, met een hoek van maximaal 60 graden.

Natuurlijk werd de onderstaande video niet op de openbare weg ingeblikt, maar op de landingsbaan van de luchthaven van Pila in Polen. Zeker het bekijken waard!

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie