Buzz

VIDEO – Tesla duikt twee meter onder water en dat heeft gevolgen

Een YouTuber uit Nieuw-Zeeland reed met een Tesla Model S Plaid door twee meter diep water. De test bleek maar half geslaagd. Hoewel de man zelf droog bleef, kwam de auto er niet ongeschonden uit.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 13 feb. 2023 | Leestijd: 3 min

Er bestaan heel wat tests met elektrische auto’s in een watermassa om aan te tonen dat ze geen gevaar vormen voor de inzittenden of hun directe omgeving. Maar deze YouTuber uit Nieuw-Zeeland ging wel heel erg grondig tewerk. De eigenaar van een Model S Plaid (prijskaartje: 140.000 euro per exemplaar) wilde met zijn auto onder water rijden om te zien of die daartegen bestand was. Hiervoor creëerde hij een kunstmatige, twee meter diepe waterzone.

De video is eigenlijk al in september vorig jaar opgenomen, maar werd pas onlangs gepubliceerd nadat iemand de spot dreef met Tesla tijdens zware overstromingen in het land. YouTuber Gavin Shoebridge publiceerde de video als reactie op deze aanval, met de humoristische opmerking: “Sorry, ik zie geen aanpassingen aan deze Tesla.”

Advertentie – lees hieronder verder

tesla-plaid-gue-2

Toch herstellingen nodig

De video is indrukwekkend, omdat de auto op een gegeven moment volledig onder water rijdt. Opmerkelijk, al moeten we eraan toevoegen dat de Model S Plaid toch wat averij heeft opgelopen bij deze test. In totaal moest Gavin Shoebridge voor meer dan 14.000 dollar laten herstellen. De gps en de kilometerteller werkten niet meer en moesten volledig vervangen worden, buiten de garantie… Hoewel elektrische auto’s goed bestand zijn tegen water, zijn ze toch niet helemaal immuun voor alles.

 

With all New Zealand’s flooding over the last couple of days I had one troll on Facebook (surprise, I know) try to tell me “your electric cars would be screwed in those floods”.
Sorry, I don’t see any mods to this Tesla other than sealing up the human compartment…

3,070

7:08 PM · Jan 28, 2023

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon