Buzz

Tesla Model S Plaid toont superioriteit op de Nürburgring

Met 1.020 pk in de aanslag wordt de Tesla Model S Plaid de krachtigste elektrische sedan op de markt. Om zijn superioriteit te demonstreren, heeft de Californische fabrikant hem onlangs losgelaten op de befaamde Nürburgring Nordschleife.

Geschreven door Maxime Hérion | 16/09/2021

De Tesla Model S Plaid in kwestie was uitgerust met conventionele banden. Desondanks vestigde hij een nieuw ronderecord in de categorie elektrische auto’s op de Nürburgring Nordschleife.

In de “Groene Hel“, zoals het beruchte circuit in Duitsland wordt genoemd, legde de sedan een ronde af in amper 7:30,909 minuten, waarmee hij het record van de Porsche Taycan Turbo S met bijna 12 seconden versloeg. Zijn gemiddelde snelheid bedroeg bijna 166 km/u.

Viering op sociale netwerken

Zoals gewoonlijk plaatste Tesla-baas Elon Musk een video (zie onder dit artikel) van de geleverde prestatie op sociale media, waarin ook het nieuwe, “halve” stuur van de auto te zien is. Dat luistert naar de naam Yoke en wordt niet door elke gebruiker even praktisch bevonden en door sommigen zelfs gevaarlijk genoemd. Ontdek hier waarom.

(lees verder onder de foto)

Tesla Model S Yoke

Alsof het nieuwe record niet volstaat, schreef Musk dat Tesla opnieuw naar de Nordschleife zal afzakken met een aerodynamisch aangepaste Model S met racebanden om nóg sneller te gaan. De bedoeling is om onder de 7 minuten en 5 seconden te duiken.

Binnenkort in Europa

Uitgerust met drie elektromotoren (twee op de achteras en één vooraan) ontwikkelt de Tesla Model S Plaid 1.020 pk en haalt hij een topsnelheid van 320 km/u, wat gigantisch snel is en al zeker voor een elektrische auto.

Tesla Model S 2021

Ondanks zijn hoge gewicht van 2.162 kg spurt deze Tesla in amper 2,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Ook weer duizelingwekkend.

Tesla Model S Plaid

In de VS is de Tesla Model S Plaid al te koop. De eerste leveringen in Europa beginnen medio volgend jaar. Zijn prijs zou vanaf 130.000 euro starten, wat concurrentieel mag worden genoemd als je de vergelijking maakt met de Porsche Taycan Turbo S.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook