Buzz

Tiktokker moet wiel verwijderen om te kunnen tanken

De eigenaar van deze Volkswagen Golf GTI heeft zijn Duitse hatchback op een extreem negatief camber getrakteerd. De wielen wijzen zelfs zodanig naar elkaar dat normaal tanken niet meer lukt. Tijd voor een bizarre TikTok-video…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 19 jun. 2022 | Leestijd: 2 min

In de tuningwereld kunnen bepaalde trends ‘verwarrend’ zijn. Dit is het geval met de uit Azië overgewaaide hype om de carrosserie van auto’s overdreven te laten zakken en de wielen een extreem negatief camber te geven.

Persoonlijk vinden we dat dit er belachelijk uitziet, maar nog veel erger is dat zo’n ingreep de veiligheid van het voertuig in het gedrang brengt. De binnenranden van banden zullen sneller slijtage vertonen, de ophanging kan niet optimaal reageren en veiligheidssystemen zoals ABS kunnen er niet mee om. Negatief camber kan wel nuttig zijn in bepaalde situaties, met name in de autosport, maar overdrijven is nooit goed. Dit schrikt sommige tuners echter niet af om hun favoriete speeltje helemaal knettergek en onverantwoord te maken.

Advertentie – lees hieronder verder

Compleet ridicuul

Dit voorbeeld slaagt echt wel alles. In deze video die op TikTok furore maakt, is te zien dat de eigenaar van een Volkswagen Golf 7 GTI zijn rechter achterwiel moet demonteren om te kunnen tanken.

Alvorens hij zijn krankzinnige vierwieler met benzine kan voeden (een handeling die normaal minder dan 5 minuten duurt), moet het wiel dus worden verwijderd en een slang worden geplaatst om de brandstof in te gieten, zodat die uiteindelijk zijn weg kan vinden naar de tank. Minstens even erg is dat de eigenaar de vulopening verzegelt met wat ducttapeDon’t try this at home, kids…

Klik hier voor de video

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon