Buzz

VIDEO: De meest schrikwekkende crash van het jaar?

In de Amerikaanse staat Colorado heeft eerder deze maand een verschrikkelijk auto-ongeval plaatsgevonden. Een Jeep Wrangler raakte van de verraderlijke Black Bear Pass, gelegen in de bergen van Telluride, en storte al rollend de dieperik in. Een dashcam zorgde voor choquerende beelden van deze crash.

Geschreven door Joris Bosseloo | 26/10/2020

Het incident gebeurde op zaterdag 10 oktober en werd voor een deel gefilmd door de dashcam van een andere bestuurder, die eveneens met een Jeep op pad was. In de Wrangler die van de baan was gegleden terwijl een andere wagen wilde passeren, zaten een 22-jarige mannelijke bestuuder, een 23-jarige vrouwelijke passagier en twee pups.

De hondjes bleken ongedeerd en de chauffeur kwam er met lichte verwondingen vanaf, maar de jongedame had veel minder geluk. Tijdens de tweede van zes (!) koprollen werd ze uit de 4×4 geslingerd, met als gevolg dat ze zwaargewond raakte. Er wordt evenwel gemeld dat ze de spectaculaire crash niet zou hebben overleefd indien in de terreinwagen was blijven zitten.

Wat die rode Wrangler betreft, daar blijft niet veel meer van over. Voor het slachtoffer dat er erg aan toe was, werd een GoFundMe-pagina aangemaakt om geld in te zamelen zodat ze haar ziekenhuisrekeningen kan betalen.

Wrangler crash

In de video hieronder komt de crash na ongeveer 3 minuten en 30 seconden in beeld.

Foto: San Miguel County Sheriff/Facebook

Screenshot + video: Y2K Wrangler/YouTube

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook