Buzz

VIDEO: Tesla Autopilot gaat serieus uit de bocht

Als het van onder andere Tesla afhangt, zullen alle auto’s in de toekomst zelfrijdend zijn en liefst ongevalvrij blijven. Dat eerste kan al tot op een zekere hoogte, aan het tweede is nog werk. Dat blijkt alvast uit de video onder dit artikel.

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/07/2021

We zitten aan boord van een Tesla Model 3 met de Autopilot-functie ingeschakeld. De persoon achter het stuur is duidelijk op zijn gemak en laat dat stuur zelfs onaangeroerd terwijl er langs een fietser en een scooter wordt gescheerd. Niets aan de hand, denkt de man ongetwijfeld, maar niet voor lang.

Tijdens het nemen van een bocht loopt het helemaal fout. De Tesla lijkt de contouren van de baan niet meer te zien en gaat rechtdoor op een plek waar er naar rechts moet worden afgedraaid. De “bestuurder” heeft geen kans meer op te reageren.

Harde klap

Hoewel we geen beelden hebben van de schade achteraf, is het duidelijk dat de klap zeer stevig was. De Model 3 rijdt los de bomen in en de elektrische auto wordt door aarde bedekt. Het lijkt erop dat er geen (zware) gewonden vielen, maar dat had wel het geval kunnen zijn indien er op dat moment voetgangers of fietsers in de buurt waren.

Moraal van het verhaal?

Het mag duidelijk wezen dat de techniek rond autonome auto’s nog niet volledig op punt staat. De Tesla Autopilot kan al heel wat (dat werd al meerdere malen bewezen) maar er is blijkbaar nog een lange weg te gaan alvorens zelfrijdende wagens helemaal nergens tegenaan zullen rijden.

Via Empty Road (YouTube)

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook