Buzz

VIDEO: Vlaamse vader en zoon maken knappe racesimulator

De lockdown was voor veel Belgen de ideale gelegenheid om zich op thuisprojecten te storten. Zo ook de 39-jarige Cliff Haerden en zijn zoon Linus van 14. In de slaapkamer van laatstgenoemde staat nu een heuse racesimulator die ze zelf hebben gebouwd. Wat ze daarvoor nodig hadden? Veel elektronische apparatuur en een aftanse Seat Ibiza…

Geschreven door Joris Bosseloo | 12/11/2020

Cliff uit Loksbergen steekt graag de handen uit de mouwen, laat dat duidelijk zijn. Zoonlief Linus volgt een STEM-opleiding (Science Technology Electronics Mathematics) én is verzot van racegames, dus werd het nuttige aan het aangename gekoppeld door zelf een simulator in de tienerkamer te installeren. Als basis werd een oude Seat Ibiza gebruikt die toch maar stof in de garage stond te vergaren.

Veel werk

Advertentie

De gele Seat werd tweemaal doormidden gesneden, waardoor enkel de linker voorkant en de helft van het dashboard behouden werden. Wat daarvan over is gebleven, werkt overigens nog steeds, met inbegrip van de elektrische ruit. De simulator is aangesloten op een computer zodat Linus verschillende rally-, race- en driftgames kan spelen. Software die leert hoe je moet rijden, tekende ook present.

De volgende stap?

Cliff en Linus dromen ervan om een Engelse kitcar te bouwen in hun woonkamer. Hopelijk is de dame des huizes het daarmee eens.

Screenshot + video: The Hearlings / YouTube

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook