Oldtimers

Dodge Charger van in 2019 gecrashte Hollywood-ster heeft 1.000+ pk

Hoewel Hollywood-acteur Kevin Hart in 2019 bijna het leven liet tijdens een crash met een opgefokte Plymouth Barracuda uit 1970, is de eeuwige grapjas zijn liefde voor Amerikaanse muscle-cars nog niet verloren. Dat blijkt alvast uit zijn nieuwste aanwinst: een door SpeedKore stevig onder handen genomen Dodge Charger met de bijnaam “Hellraiser” en voorzien met een superkrachtige 7-liter V8 van het type “Hellephant”.

Geschreven door Joris Bosseloo | 11/02/2021

Kevin Hart is een bekende komiek en acteur, bekend van films zoals “Get Hard”, “Central Intelligence”, “Ride Along” en in recentere termen “Jumanji” en de sequel daarop. In 2019 was hij bijna de pijp uit nadat hij verwikkeld raakte in een zwaar auto-ongeval met een Plymouth Barracuda van begin de jaren ’70. De man kon het gelukkig navertellen én revalideren, maar het scheelde niet veel.

Lesje geleerd?

Hart blijft duidelijk liefhebber van dikke V8-motoren en is onlangs bij preparateur SpeedKore gaan aankloppen voor een zogenaamde restomod op basis van een oude Dodge Charger, een model dat ook in The Fast and the Furious werd gebruikt. Zijn nieuwe aanwinst krachtig noemen, is een understatement want de 7-liter “Hellephant” produceert een fenomenale 1.288 Nm koppel en meer dan 1.000 pk: genoeg om klinkers uit de grond te trekken, zeg maar.

Advertentie

Hellephant

Het blok is gepaard aan een moderne 8-trapsautomaat van ZF en voor de ophanging werden onderdelen van een Corvette C6 gebruikt. Zoals je kan zien, werd er een overvloed van carbon gebruikt om het totaalgewicht zo laag mogelijk te houden, en werd er ook aan verstevigingen en broodnodige veiligheidsvoorzieningen gedacht. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, wordt gezegd, maar je weet natuurlijk maar nooit…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook