Oldtimers

Mogen kleine kinderen meerijden met een oldtimer?

Er bestaan strikte wettelijke regels over hoe kinderen moeten worden vastgemaakt in de auto. Gelden deze regels ook als je met je oldtimer op stap wil gaan? Met wat moet je rekening houden?

Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be) | Gepubliceerd op 8 mrt. 2020 | Leestijd: 2 min

Sommige oldtimers hebben geen veiligheidsgordels. Mag je in dat geval wettelijk gezien kleine kinderen wel mee vervoeren met de wagen? Of is zulke oldtimer voor hen verboden terrein?

De ‘normale’ spelregels

Als je kinderen vervoert die kleiner zijn dan 1,35m, dan moet je dat doen in een voor hen geschikt kinderbeveiligingssysteem. Vervoer je kinderen die 1,35 meter of groter zijn, dan heb je de keuze om een gewone veiligheidsgordel of een kinderbeveiligingssysteem te gebruiken. Zijn er veiligheidsgordels aanwezig in je oldtimer dan gelden dezelfde regels.

Advertentie – lees hieronder verder

Een oldtimer zonder gordels

Zijn er geen veiligheidsgordels aanwezig in je oldtimer, dan mogen kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter… niet meerijden. Het gaat dus niet op hen los te laten zitten in de wagen. Kinderen groter dan 1,35 meter mogen wel meerijden en moeten dan geen veiligheidsgordel dragen.

De sanctie

Hou je je niet aan deze spelregels, dan riskeer je een boete. Dat is echter nog niet het belangrijkste. Voor de veiligheid van je kinderen overtreed je deze regels namelijk sowieso maar beter niet. Doe je dat toch en heb je een ongeval of moet je bruusk stoppen, dan kunnen je kinderen ernstige letsels oplopen.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon