Oldtimers

Met je oldtimer naar een oldtimerstalling: Waarop letten?

Als je je oldtimer naar een gespecialiseerde stallingsfirma brengt, vraagt men wellicht dat je een contract ondertekent. Wat staat daar zoal in en met wat moet je rekening houden?

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 25 jul. 2020 | Leestijd: 3 min

Je hebt thuis geen plaats om je oldtimer te zetten. Of in de wintermaanden wil je je oldtimer op een veilige locatie stallen. Misschien denk je er dan wel aan om je oldtimer onder te brengen bij een gespecialiseerde firma. Die zal je allicht een contract ter ondertekening voorleggen. Waarop moet je letten?

Service en toegankelijkheid

Kijk vooreerst na welke service men je levert en tegen welke prijs. Als je de wagen er enkel stalt zal je wellicht minder betalen dan als het stallingsbedrijf bijkomende diensten levert (zoals bv. het reinigen van de wagen, het ophalen en terugbrengen van je oldtimer enz). Kijk ook na wat je moet doen als je je oldtimer wil ophalen om daar een ritje mee te maken. Bij sommige bedrijven moet je dan bijvoorbeeld 24 uur op voorhand verwittigen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wie verzekert wat?

Kijk ook na wie er aansprakelijk is als je oldtimer zou gestolen worden of als die beschadigd raakt. In het contract staat vaak ook voor wat je je allemaal dient te verzekeren. Hou je daar ook aan. Zo kom je, als er zich een schadegeval voordoet, niet voor verrassingen te staan.

De duur van het contract

In de overeenkomst staat allicht ook voor hoelang je de overeenkomst afsluit. Kijk daarbij na hoe en wanneer je het contract kan opzeggen, of er een minimumtermijn is waaraan je gebonden bent en of je bij een beëindiging van het contract al dan niet een schadevergoeding verschuldigd bent.

Ben je het niet eens met de voorwaarden van het contract, dan kan je proberen te onderhandelen over een aanpassing. Wil de stallingsfirma daar niet van weten dan heb je de keuze : ofwel aanvaard je hun contract toch ofwel ga je op zoek naar een andere locatie om je oldtimer te stallen.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon