Oldtimers

Schoonmaaksessie van 34 jaar geleden achtergelaten MG TD

De MG TD is een van de meest representatieve Britse roadsters van het naoorlogse tijdperk. Een achtergelaten exemplaar in een schuur vinden, is een zeldzaam voorrecht en zo’n wagen in ere herstellen geeft nog meer voldoening.

Geschreven door Maxime Hérion | 01/05/2022

De MG-fabrieken, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden opgeëist, gingen na het conflict weer open. Het model dat symbool stond voor deze herneming van de activiteit was de TC roadster, die de traditie voortzette van de ‘T’-serie die in 1936 werd gelanceerd.

Het was echter in 1949 dat de MG TD op de markt kwam, het meest succesvolle model. Hoewel deze cabrio enigszins uit de mode was toen hij voor het eerst werd uitgebracht, was zijn prijs/prestatieverhouding zeer aantrekkelijk waardoor hij een bestseller werd op de Noord-Amerikaanse markt.

MG TD

De auto waar we het vandaag over hebben, is zo’n TD. Hij dateert uit 1952 en werd in 1990 aangekocht door de huidige eigenaar, die hem sinds 1988 niet meer heeft gebruikt. De wagen werd doorleuk in een schuur aan zijn lot overgelaten.

De tand des tijds

Ils nettoient une MG TD abandonnée depuis 34 ans !

De TD in kwestie, die ‘Maggie’ wordt genoemd, werd onlangs uit zijn zeer lange winterslaap gehaald en onder handen genomen door Ammo NYC, een bedrijf dat zich specialiseerd in talloze producten die met ‘detailing‘ te maken hebben, het (zeer) grondig reinigen van auto’s. Meteen werd duidelijk dat de Engelse dichter bij de schroothoop stond dan bij pakweg de Concours d’Élégance op het moment dat hij naar de werkplaats wordt gebracht.

Stoffig, verroest op sommige plaatsen en met een motorbaai die volledig vervuild was met opgedroogde oude olie, was er bijzonder veel werk aan de winkel.

Ils nettoient une MG TD abandonnée depuis 34 ans !

In een video (zie onder) laten de jongens van Ammo NYC zien hoe ze het oude wrak met de juiste producten en een pak ‘ellebogenvet’ omtoveren in blinkende kunst-op-wielen. Toegegeven, als een echte restauratie kunnen we dit niet omschrijven maar het resultaat is om duimen en vingers van af te likken. Het meest bevredigde filmpje om deze week te aanschouwen? Zelfs de eigenaar van de MG zijn ogen niet geloven… Kijk zelf maar!

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook