Concept Cars

3.0 CSL Concept : verfrissende hommage van BMW

Afgelopen weekend waren naar aanleiding van de concours d’élégance op de oevers van het Italiaanse Comomeer bijzonder fraai koetswerken van gisteren, vandaag maar vooral van morgen te bewonderen. Een van de meest in het oog springende wagens was deze 3.0 CSL Concept die door BMW werd onthuld.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 27/05/2015 | Leestijd: 2 min

Zoals de naam laat vermoeden, is het vooral een hommage aan de CSL Coupé die eind jaren zestig werd verkocht en de bijnaam “Batmobile” kreeg. Deze wagen die allerminst de ambitie heeft om het productiestadium te halen, is meteen een knipoog naar het oorspronkelijke model.

De koetswerkkit die geïnspireerd is op de vormen van coupé oogt geweldig. We vallen ook voor de charme van de enorme spoiler en voor de lijnen op de flanken van het koetswerk. De snuit is op zijn minst inspirerend en zou model kunnen staan voor de BMW-snuit van morgen. Vandaag is het vooral afwachten hoe het grote publiek zal reageren op de erg horizontaal uitgewerkte nieren en de bijzonder smalle koplampen.

Advertentie – lees hieronder verder

Het interieur oogt erg opgeruimd. We zien slechts een stuur en een bijzonder futuristisch dashboard. Verder noteren we erg fijne kuipstoelen en zespuntsgordels. Achterin is plaats voorzien om helmen keurig op te bergen.

Als je de wagen nauwkeurig bekijkt, krijg je meteen zin om het dichtst bijgelegen circuit op te zoeken. Om de passie van de liefhebbers een beetje te temperen, heeft de constructeur nauwelijks informatie gegeven over de motorisatie. BMW wilde enkel kwijt dat het om een zescilinder in lijn ging … zoals weleer.

Doet deze 3.0 CSL Concept u ook watertanden ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie