Concept Cars

Deze Chinese SUV-coupé is eigenlijk een Volvo

Geschreven door Joris Bosseloo | 07/01/2019

Geely is een Chinees merk dat een bijzonder grote rol speelt op de internationale automarkt. Zo mag het zich eigenaar van onder andere Volvo en Lotus noemen. Dat het bezitten van zo’n Europese merken met enige aanzien voorgaat aan de “verovering” van het Westen, hoeven we je er natuurlijk niet bij te vertellen.

Geely heeft al een uitgebreid eigen gamma op de Aziatische markt, maar wil op termijn ook scoren bij Europese klanten. De FY11, momenteel nog een studiemodel, moet voor die verleiding zorgen.

FY11

Op technisch vlak vertrekt de toekomstige Geely FY11 alvast van een bekende basis, aangezien hij gebruik maakt van het Volvo CMA-platform van de XC40, dat ook dienst zal doen onder de volgende V40. We rekenen ook op de nieuwe generatie tweeliter viercilindermotoren van Volvo.

FY11 front

De FY11 werd getekend door Peter Horbury, die tot begin jaren 2000 mee de lijnen van Volvo’s bepaalde. Of en wanneer deze op het eerste zicht knappe SUV-coupé in België verschijnt, weten we nog niet met zekerheid. Wordt het een BMW X4-killer?

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Volvo XC40 nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Volvo XC40 Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Volvo XC40 met opties en standaarduitrusting

Volvo

Vanaf € 62.900

S60

Volvo

S60

Vanaf € 38.600

S90

Volvo

S90

Vanaf € 53.300

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Volvo XC40

Onze partners